torsdag 15 augusti 2013

Torsdagen den 15 augusti

I dag är det tydligen någon slags helgdag här i Torre. Ingen verkar veta vad man firar, men det formligen vällde in spanjorer i går.
 Det har alltid gått att hitta en parkeringsplats vid lägenheten tidigare, men i går natt när vi kom från Alicante var det omöjligt.
Karlsson skulle naturligtvis till La Mata marknaden i går. Leffe hade blivit befriad, men stod för transporten. Vilket helsike det var när hon skulle hämtas!!  Inte ett ställe att parkera på och polisen jagade parkeringssyndare. Det var tufft att vara spansk bilist i La Mata, inte ens  på den lediga parkeringen mitt på övergångsstället fick man stå utan att bli bötfälld.
 Fortfarande verkade det ändå vara  helt OK att dubbelparkera med varningsblinkers. Nåja, till slut lyckades jag ändå plocka upp Karlsson och tacksamt fly fältet.
Riktigt vad vi gjorde är lite oklart, men dagen försvann snabbt precis såsom semesterdagarna alltid gör. Karlsson skulle förbereda för besöket som kom senare under kvällen och Leffe var som vanligt mest i vägen.

Ja, bilen skulle förstås tömmas efter gubb-shoppingen .............sand och cement.

Troligen kommer vi nog i fortsättningen att undvika åka hit i Augusti, inte så mycket för hettan, men det blir helt enkelt för många spanjorer på samma ställe.
 Spanska kärringar är aldrig tysta och har bara en ljudvolym, den högsta. Spanjorer simmar inte, de sitter på en flytdyna i poolen och pratar ...........oavbrutet. Vill man simma, är det slalom som gäller.
Och så alla dessa bilar, fullt på alla parkeringar,i  korsningar och på övergångsställen. Vart tog den ekonomiska krisen vägen??

Anledningen till att inlägget blev lite försenat är att vi fick gäster i går kväll. 23:40 landade de i Alicante och innan vi äntligen kom i säng hade klockan redan hunnit bli 01:30.

                                                                  Gomorron

12 kommentarer:

  1. God Morgon leffe. Märks ni har semester själv sitter jag nu på jobbet och gnuggar sömnen ur ögonen :). Hopaps ni har bättre värme än oss. temp här på morgonen+11,5 grader.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Här är det just nu 30 grader i skuggan, sol och en stilla vind.

      Radera
  2. Hjälp, jag tror jag ser dubbelt. Kan det stämma? Ff orolig för ditt ben, tror inte det är så bra med slipdamm i såret. Väl inpackat hoppas jag? Ha det gott med kidsen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Låter inte bra, såhär tidigt en vanlig torsdag morgon.
      Joo, försöker vara försiktig, men jobbet var ju planerat innan massakern och planen går inte att ändra.. :-(

      Radera
  3. Hola! Dagens Estocolmo-rapport: Sol (!!), kraftig vind och 15 grader.

    Buenas! //Susan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Susan! Värmen kändes genast mycket mer njutbar...... :-)

      Radera
  4. Hola Leffe!
    Jo augusti är spanjorernas semestermånad. Dom måste ju också få åka till kusten :)Finns dom som jobbar och har pengar :)Alla 46 miljoner är inte där. Det är bara dom du ser. Jo jag vet vad det är för helgdag. Jungfru Marias
    himmelfärdsdag.
    Ciao P ♥

    SvaraRadera
  5. Joo det är klart att dom måste få åka till kusten, men måste alla 46 miljoner åka till La Mata? :-)

    SvaraRadera
  6. Håller helt med dig Leffe, men varje år säger jag "aldrig mer i augusti" och lik förbas*** är jag där. Men det är så tröttsamt när man inte ens hittar parkering på sin egen gata för att en massa badgäster kommit på att man kan stå där från tidiga morgonen till sena kvällen. Knappt så man vågar dra iväg med bilen för då är det upptaget när man kommer tillbaka. Våra spanjorer i området har garage de flesta så det är inte de som parkerar på gatan. Marknaden är ju också en prövning i augusti. Vi går alltid och har en "dramaten"-kärra med oss, stannar och dricker en kopp cortado och då klarar man sig. Konstigt nog så nu efter en knapp vecka här hos dottern i Skåne (regn, storm och åter regn förutom idag då det är sol och lite blåst) så längtar man redan ner och tänker att JA,JA, det går det också att inte ha parkering, folk överallt osv.
    /Yvonne

    SvaraRadera
    Svar
    1. Joo, så är det, man är aldrig riktigt nöjd. Värmen uppskattar man först när den försvunnit. Att man inte kan parkera direkt utanför dörren är kanske hellet ingen jättekatastrof. :-)

      Radera
  7. Håller med Yvonne att inte åka till Torre i augusti. Det var på vippen att jag skulle åka ner med sonen och hans familj i början av aug för att hjälpa till med barnbarnen när han fyllde 40 år förra veckan. Har ju varit ett antal år i aug. Första ggn när han fyllde 16 och senast när han fyllde 30.
    Jag är glad att de köpte ett hus här hemma så jag inte behövde åka och trängas med alla.
    Varnade min sambos lillebror med fam som är där nu. Ska bli intressant och höra hur de haft det när de kommer hem på måndag.
    Kram/A-K

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är som Yvonne skriver, det är inget jätteproblem, man får anpassa sig och gå några meter extra från bilen och framför allt..............UNDVIKA FREDAGSMARKNADEN. :-)

      Radera